Ginkgo Biloba , Arborele Pagodelor , 5-10cm , radacina libera

Plante ieftine
1 Review
5,00 Lei
Stoc epuizat

Durata de livrare: 2-3 zile lucratoare

Cod Produs: B447 Ai nevoie de ajutor? 0746639980
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (1)
Ginkgo biloba, cunoscut și sub numele de Arborele pagodelor sau Ginko Biloba, este o specie de copac deciduu. Are o înălțime medie de 20-30 de metri, cu o coroană largă și deschisă. Frunzele sunt cunoscute pentru forma lor unică, caduce și pentru culoarea lor gălbuie în toamna. Ginkgo biloba poate crește în mai multe tipuri de soluri, cu preferință pentru soluri bine drenate și ușor acide. Copacul poate suporta condiții de mediu nefavorabile, cum ar fi poluarea atmosferică, și este foarte rezistent la boli și dăunători. Ginkgo biloba este cultivat atât pentru frumusețea sa, cât și pentru proprietățile sale medicinale. Extractele din frunzele de Ginkgo biloba sunt utilizate în medicina tradițională pentru a trata probleme de circulație sanguină, afecțiuni ale creierului și probleme de memorie. În general, Ginkgo biloba este o plantă ușor de îngrijit, necesitând puțină îngrijire, care poate fi cultivată atât în grădini cât și în parcuri. 

Copacii forestieri si ornamentali sunt livrati cu radacina nuda, de aceea trebuie plantati in cel mai scurt timp posibil. Daca acest lucru nu este posibil ingropati radacinile lor intr-un loc ferit de inghet sau soare.
Dimensiunea minimă a unei gropi trebuie să fie de 50x50x50 cm. Atunci când săpați, aveți mereu grijă ca pământul rezultat din groapă să fie așezat de o parte și de alta a gropii cum este in imaginea de mai jos .  La acoperirea gropii, straturile de pământ se vor inversa.

Inainte de plantare, fiecare puiet este pregătit, acest proces fiind cunoscut drept fasonare. El constă în scurtarea vârfurilor rădăcinilor sau scurtarea cu o treime a rădăcinilor care sunt foarte viguroase, foarte lungi. Dacă avem rădăcină rănite sau rădăcini rupte, acestea se elimină total  cum este in imaginea de mai jos .

Deoarece pepiniara noastra livreaza copacii cu radacina nuda, este bine sa scufundati radacinile in apa pentru cca. 1-2 ore pentru hidratare imaginea de mai jos.


Plantatul propriu-zis începe prin strângerea în groapă a pământului fertil rezultate din primul strat la săparea gropii – pământ care se va pune ca un mușuroi la baza adânciturii săpate cum apare in imaginea de mai jos .


Se așează copacul în gropa cu rădăcinile deasupra mușuroiului, incercand sa ingropam punctul de altoire 2-3 cm, dar nici daca ramane la nivelul soluli nu este gresit.
Odată fixat în groapă, puietului i se vor răsfira rădăcinile cu mâna în toate direcțiile, astfel încât să se ocupe tot spatiul din groapă si să nu se suprapună unele pe celelalte. Se acoperă rădăcinile cu un strat de pământ bine mărunțit și se calcă ușor, cu piciorul orientat cu călcâiul sper exteriorul gropii, de la periferia gropii spre centru. După acoperirea rădăcinilor, se umple groapa cu pământ amestecat cu gunoi bine fermentat, gunoi care, însă nu trebuie să vină în contact cu rădăcinile, după care se calcă din nou cât mai uniform și apăsat. După plantarea copacilor forestieri si ornamentali se face o copcă în jurul său, în care să se toarne 1-2 găleți cu apa.
Imediat dupa plantare se scurtează varga pentru proiectarea coroanei, la o înălțime care diferă în funcție de specia de copaci forestieri si ornamentali si tipul de coroană ales, între 60 cm și 70 cm ca si in imaginea de mai jos.
Această tăiere are și rolul de a reface echilibrul între partea aeriană și sistemul radicular, care a avut de suferit cu ocazia scosului din pepinieră .
Daca insa copacul are deja ramificatii laterale, atunci se va aplica taierea reductiva, care are in principal doua scopuri ca si in imaginea de mai jos:
· reducerea masei vegetale care va trebui hranita in viitoare perioada de vegetatie de catre radacina si asa slabita prin operatia de dezgropare;
· inceperea taierilor de formare a coroanei copacului .

Pentru a sti cati copaci avem nevoie intr-un perimetru, impartim suprafata totala a terenului (Lungime x latime), la suprafata totala ocupata de un copac (ex.4×4) ca si in imaginea de jos . Ex. la 2000 mp avem nevoie de 125 copacii forestieri si ornamentali (2000/16=125).

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
Achizitie verificata

Alex Carapanceanu,

Arata foarte bine

Raspunde

A fost util acest review?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!