Kaki Ciocolatino 70-100 cm

Plante ieftine
-40% nou
100,00 Lei 60,00 Lei
Stoc epuizat

Durata de livrare: 2-3 zile

Cod Produs: C415-2152 Ai nevoie de ajutor? 0746639980
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Kaki Ciocolatino este unul dintre cele mai cunoscute soiuri cu pulpa colorata. Fructele sunt mari galben-portocalii, pulpa portocaliu-bronz. Fructele dezvolta samburi deoarece florile masculine sunt prezente pe acest soi, drept urmare pot fi consumate cu mare placere si crocante. Ciocolatino poate fi plantat si ca polenizator pentru alte soiuri cum ar fi „Kaki Tipo”, „Hana Fuyu” si „Rojo brillante”.

Perioada de recoltare : Octombrie - Noiembrie, fructele fertilizate putand fi recoltate chiar mai devreme incepand cu luna Septembrie.

Kaki Ciocolatino este o planta mediu rezistenta la minimele din timpul iernii, suportand pana la -20°C, dar susceptibila la vanturile puternice mai ales pe timpul verii si toamnei cand greutatea fructelor poate provoca rupturi ale ramurilor si leziuni ale fructelor. Fructele de kaki sunt destinate in primul rand consumului proaspat .

Pomii fructiferi livrati la ghiveci , pot fi plantati pe tot parcursul anului exceptie perioada cand sunt temperaturi negative . Daca acest lucru nu este posibil ii pastrati intr-un loc ferit de inghet si udat periodic .
Dimensiunea minimă a unei gropi trebuie să fie de 50x50x50 cm. Atunci când săpați, aveți mereu grijă ca pământul rezultat din groapă să fie așezat de o parte și de alta a gropii cum este in imaginea de mai jos .  La acoperirea gropii, straturile de pământ se vor inversa.



Plantatul propriu-zis începe prin strângerea în groapă a pământului fertil rezultate din primul strat la săparea gropii – pământ care se va pune ca un mușuroi la baza adânciturii săpate cum apare in imaginea de mai jos si se amesteca cu pamantul din ghiveci .




Se așează pomul în gropa cu ghiveciul deasupra mușuroiului, incercand sa ingropam punctul de altoire 2-3 cm, dar nici daca ramane la nivelul soluli nu este gresit.
Odată fixat în groapă, puietului i se vor răsfira rădăcinile cu mâna în toate direcțiile, astfel încât să se ocupe tot spatiul din groapă si să nu se suprapună unele pe celelalte. Se acoperă rădăcinile cu un strat de pământ bine mărunțit și se calcă ușor, cu piciorul orientat cu călcâiul sper exteriorul gropii, de la periferia gropii spre centru. După acoperirea rădăcinilor, se umple groapa cu pământ amestecat cu gunoi bine fermentat, gunoi care, însă nu trebuie să vină în contact cu rădăcinile, după care se calcă din nou cât mai uniform și apăsat. După plantarea pomului fructifer, se face o copcă în jurul său, în care să se toarne 1-2 găleți cu apa.
Imediat dupa plantare se scurtează varga pentru proiectarea coroanei, la o înălțime care diferă în funcție de specia de pomimi fructiferi si tipul de coroană ales, între 60 cm și 70 cm ca si in imaginea de mai jos daca inaltumea este mai mare de 80  cm , daca nu se realizeaza anul urmator .
Această tăiere are și rolul de a reface echilibrul între partea aeriană și sistemul radicular, care a avut de suferit cu ocazia scosului din pepinieră .
Daca insa pomul are deja ramificatii laterale, atunci se va aplica taierea reductiva, care are in principal doua scopuri ca si in imaginea de mai jos:
· reducerea masei vegetale care va trebui hranita in viitoare perioada de vegetatie de catre radacina si asa slabita prin operatia de dezgropare;
· inceperea taierilor de formare a coroanei pomului.

Pentru a sti cati pomi avem nevoie intr-un perimetru, impartim suprafata totala a terenului (Lungime x latime), la suprafata totala ocupata de un pom (ex.4×4) ca si in imaginea de jos . Ex. la 2000 mp avem nevoie de 125 pomi fructiferi (2000/16=125).



 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!