Durata de livrare: 2-3 zile
Black Baccara este un soi de trandafir teahibrid incredibil de elegant, cu boboci de culoare aproape neagra. Odata cu venirea toamnei si scaderea temperaturilor, culoarea devine si mai intunecata, catifelata si captivanta. Floarea matura este presarata cutonuri de maro si stropi purpurii, pentru un efect decorativ superb. Efectele de culoare sunt superbe, decoreaza foarte frumos partea centrala a florii, devenind mai intunecata spre marginile petalelor.
Florile sunt mari, cu un diametru aproximativ de 9-11cm. Acest trandafir are o forma de cupa si numara aproximativ 45 de petale dispuse alternativ, formand o floare luxurianta, dubla. Aroma este distincta, dulce, dar nu foarte pronuntata. Acest soi, spre deosebire de majoritatea celorlalte, prefera plantarea in semiumbra, pentru o culoare cat mai inchisa si frumoasa a florii. Infloreste din luna Mai pana la inghet.
Inaltimea tufei ajunge la un maxim de 110 de centimetri si se preteaza excelent pentru compozitii peisagistice contrastante, coabitand perfect cu alte soiuri de trandafiri. In ceea ce priveste rezistenta la boli, aceasta este medie. Rezista la temperaturi de pana la -26 grade Celsius.
Trandafirii au nevoie la plantare fata de schema normala de plantare a copacilor ornamentali de a fi acoperiti pe perioada ierni cu un musuroi de minim 20 cm , iar primavara se destupa musuroiul .
Copacii forestieri si ornamentali sunt livrati cu radacina nuda, de aceea trebuie plantati in cel mai scurt timp posibil. Daca acest lucru nu este posibil ingropati radacinile lor intr-un loc ferit de inghet sau soare.
Dimensiunea minimă a unei gropi trebuie să fie de 50x50x50 cm. Atunci când săpați, aveți mereu grijă ca pământul rezultat din groapă să fie așezat de o parte și de alta a gropii cum este in imaginea de mai jos . La acoperirea gropii, straturile de pământ se vor inversa.
Inainte de plantare, fiecare puiet este pregătit, acest proces fiind cunoscut drept fasonare. El constă în scurtarea vârfurilor rădăcinilor sau scurtarea cu o treime a rădăcinilor care sunt foarte viguroase, foarte lungi. Dacă avem rădăcină rănite sau rădăcini rupte, acestea se elimină total cum este in imaginea de mai jos .
Deoarece pepiniara noastra livreaza copacii cu radacina nuda, este bine sa scufundati radacinile in apa pentru cca. 1-2 ore pentru hidratare imaginea de mai jos.
Plantatul propriu-zis începe prin strângerea în groapă a pământului fertil rezultate din primul strat la săparea gropii – pământ care se va pune ca un mușuroi la baza adânciturii săpate cum apare in imaginea de mai jos .
Se așează copacul în gropa cu rădăcinile deasupra mușuroiului, incercand sa ingropam punctul de altoire 2-3 cm, dar nici daca ramane la nivelul soluli nu este gresit.
Odată fixat în groapă, puietului i se vor răsfira rădăcinile cu mâna în toate direcțiile, astfel încât să se ocupe tot spatiul din groapă si să nu se suprapună unele pe celelalte. Se acoperă rădăcinile cu un strat de pământ bine mărunțit și se calcă ușor, cu piciorul orientat cu călcâiul sper exteriorul gropii, de la periferia gropii spre centru. După acoperirea rădăcinilor, se umple groapa cu pământ amestecat cu gunoi bine fermentat, gunoi care, însă nu trebuie să vină în contact cu rădăcinile, după care se calcă din nou cât mai uniform și apăsat. După plantarea copacilor forestieri si ornamentali se face o copcă în jurul său, în care să se toarne 1-2 găleți cu apa.