Arborele de Iudeea (Cercis siliquastrum) 20-30 cm

Plante ieftine
Cod Produs: C387 Ai nevoie de ajutor? 0746639980
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Arborele de Iudeea este un copac sau un arbust mic, care atinge de obicei înălțimi de 3 până la 8 metri. El este cunoscut pentru frunzele sale mari, inimă-formate, care sunt de obicei de culoare verde închis, dar pot varia ușor în funcție de varietate. Principala caracteristică ornamentală a acestui arbore este înflorirea sa spectaculoasă. Înainte de apariția frunzelor, arborele se acoperă în mod dens cu flori mici, roz sau purpurii, care cresc direct pe ramurile lemnoase și pe tulpini. Această înflorire bogată creează o imagine uimitoare. Arborele de Iudeea produce păstăi lungi și plate care conțin semințe. Fructele nu sunt de obicei la fel de decorative ca florile.

Perioada de înflorire: Înflorirea are loc în primăvară, înainte de înfrunzire, și poate dura câteva săptămâni, în funcție de climă și varietate.

Cerințe de îngrijire: Arborele de Iudeea preferă locurile însorite și va înflori mai abundent în plin soare. Cu toate acestea, poate tolera și parțial umbra. Această plantă crește bine în soluri bine drenate și fertile. Este adaptabilă la diferite tipuri de sol, inclusiv soluri argiloase și nisipoase. În timpul primei perioade de creștere, arborele poate avea nevoie de udare regulată. Cu toate acestea, este o plantă destul de rezistentă la secetă după ce se maturizează și este bine stabilită în sol. Dacă este necesar, arborele de Iudeea poate fi tăiat pentru a îndepărta creșterea incontrolabilă sau pentru a modela coroana. Tăierea de primăvară este cea mai potrivită.

Utilizări: Arborele de Iudeea este cultivat în grădini ca plantă ornamentală datorită înfloririi sale spectaculoase și aspectului său pitoresc. Este adesea folosit ca plantă solitară sau ca parte a unui design peisagistic. 

Arborii sunt livrati cu ghiveci . Au o pridere de 100% daca se face corespunzator plantarea lor , si ingrijirea lor . 

 Scufundati ghiveciul in apa pentru cca. 1-2 minute pentru hidratare ca si in imaginea de mai jos .

Pentru plantare trebuie sapata o groapa putin mai mare decat dimensiunile radacinilor ca si in imaginea de mai jos .

Se aseaza arborii in groapa de plantare astfel incat radacinile sa stea comod .
Plantati arborii la aceiasi adancime la care au fost in pepiniera. (Nu mai mult de 5 cm. deasupra pamantului din ghiveci ) in sus ca si in imaginea de mai jos .

Se adauga pamant, batatorind bine dupa fiecare strat adaugat.
Udati abundent imediat dupa plantare ca si in imaginea de mai jos ,

Adaugati pamant dupa ce solul s-a tasat ca si in imaginea de mai jos .

 

In primul an de la transplantare arborii trebuie udati abundent, vara cand temperaturile depasesc 30 grade C, este de preferat sa ii udati seara sau dimineata in 5 din 7 zile ale saptamanii.

SFAT: Arborii se pot lega de un tutore pentru ca trunchiul sa creasca drept, si se poat acoperii cu plasa protectoare impotriva rozatoarelor pe timpul iernii.

Indepartati toate etichetele care ar putea strangula tulpina si ar putea cauza malformatii in timpul cresterii pomului.

De asemenea unde este cazul indepartati ramurile rupte si uscate.


  
 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!